×
Logo

Oddvar Hojem og Rykte

Rykte2000

Arne Petter Ugelvik
Ove Sylte
Oddvar Hojem
Torbjørn Holte
Kjell Falch

Øving

Torbjørn Holte
Kjell Falch, Ove Sylte
Arne Petter Ugelvik

Au låkt for me

It hurts me too, melodi tradisjonell, tekst tradisjonell/ Elmore James.

Tenk deg følgende scenario: Du har ikke sunget på 30(!) år, så blir du plassert foran en mikrofon og bedt om / kommandert til å synge en låt som du en gang i fortida gjorde - om ikke med dundrende suksess, så ihvertfall med en passe likegyldig oppmerksomhet. Det var i den situasjonen jeg befant meg i i kjelleren hos Arne Petter den mørke høstdagen 11 november 2012. Det skulle jo egentlig ikke gå bra, men bak det grumsete uttrykket kunne vi ane en kime av fordums musikalsk storhet! Nåja, storhet og storhet, fru Blom, det var vel ikke akkurat det Oddvar Blues var kjent for, så utviklingen fra 1980-tallets spede begynnelse til 2012 ga uttrykket Au låkt for me et innhold som etterhvert kunne brukes i flere forskjellige sammenhenger.

Studio Petter 11 november 2012

Det e okei

Det e okei, tekst og melodi, Oddvar Hojem.

Det var det Arne Petter også sa da vi spurte om å få øve i kjelleren hjemme hos ham. Hvor trivelig det er å ha en gjeng spillesugne, godt voksne bluesrockmusikere (hvorav enkelte er påfallende adskillig mer rustne enn de andre) mer eller mindre frivillig som kjellerdyr, kan vel diskuteres, men familien tok det sporty og med et vennlig smil, så jeg vil hermed offentlig få sende min store store takk til dem for gjestfriheten! Hadde alle vært som dem...! Jeg vil være så ærlig at jeg påstår at første øving i 2012 nok var den verste, men vi lærte nok med tiden, så til øvingen i Studio Petter 16 februar 2013 startet vi opp stille og rolig...

Studio Petter 16 februar 2013

Tøft for en gammel mann

Whisky og tobakk, tekst og melodi, Oddvar Hojem.

Joda, det var låkt for me å finne fram igjen sangstemmen etter at den hadde vært forlagt ett eller annet sted i over 30 år, men det var ikke mindre vondt å bruke den heller, ihvertfall ikke over et tidsrom på så mye som 30 minutter eller for den saks skyld mindre enn det også! Skjønt... Hvordan kan jeg egentlig forklare stemmeprakten på denne låten helt uten å tenke whisky og tobakk? 30 år...?

Våkna i morres og så regnet strømme ned
Hadde fire røyk igjen og litt whisky attpå t

I skalv og i svetta og pumpa gikk som fa'n
I tok me ein drink og det redda heile da'n

Dro på me broka og fant fram ein gitar
Spellte ein låt og tenkte at værda e rar

Whisky og tobakk, hør ka i fortell
Det e slikt som gjør livet verd å leve lell


Men det var verre ting i kjømda. Vi skulle omsette øvinga i praksis! ➽